De domeinnaam hoboles.nl is te koop!

Doe een bod!

Uw naam
Uw bedrijfsnaam
Uw e-mail adres
Onderwerp
Telefoon
Uw bod excl. BTW (alleen cijfers)
    Please write your message in English or Dutch.
Optioneel bericht

      Your IP: 44.200.140.218

Wat is een hobo?

Een hobo is een houten instrument waar je geluid uit kunt krijgen door te blazen in een dubbelgevouwen stukje riet, dat je bovenop het instrument zet. Daarom noemen we het een dubbelrietinstrument en een houten blaasinstrument. De hobo is van boven smal en loopt naar onderen toe wijder uit. In het hout zitten gaten geboord en daar zitten weer verzilverde kleppen op; daarmee kun je de verschillende tonen produceren. Het bovenste stukje dubbelgevouwen riet noemen we een hoboriet en dat wordt met de hand gemaakt; je hebt er ook steeds nieuwe van nodig. Het riet heeft veel invloed op de klank van je hobo, en je moet veel oefenen om er een mooi geluid uit te krijgen. Ook moet je de spieren van je mond ervoor trainen: dat heet embouchure. In orkesten heeft de hobo heeft een belangrijke rol: omdat de toon heel goed te horen is wordt hij gebruikt om alle andere instrumenten op af te stemmen. Er zijn twee grotere broertjes van de hobo, die een net iets andere klank hebben: dat zijn de althobo en de hobo d'amore. Ze klinken allebei een beetje lager dan de 'gewone' hobo. De hobo hoor je in allerlei soorten muziek: van de klassieke werken van Wolfgang Amadeus Mozart tot aan de popmuziek van Seal.

Instrument huren of kopen

Ben je nog niet in het bezit van een hobo? Voor een proefles hoef je geen eigen instrument mee te brengen. Besluit je om door te gaan met de lessen, dan is het van belang zo snel mogelijk een hobo te huren of te kopen. Je hobodocent zal je in contact brengen met een hobo-atelier.

Wil jij hoboles?

Deze muziekschool gaf met veel enthousiasme les aan zowel volwassenen als kinderen. Belangrijke aspecten van haar hobolessen zijn: een juiste lichaamshouding, ademhaling en embouchure, praktisch toegepaste muziektheorie, samenspel, en structuur en inspiratie voor thuisstudie. Privéles In een één-op-één-situatie krijg je de meeste aandacht en de meest gerichte feedback. Daarom geef ik geen groepslessen, maar privéles. Lessen in samenspel zijn wèl mogelijk! De leerling kan in overleg met de docent kiezen uit verschillende lesmethodes of boeken. Als je zelf een mooi boek hebt, of een stuk dat je altijd al hebt willen spelen, dan kan dat uiteraard. Of wil je begeleiding bij het instuderen van orkestpartijen? Ook die kun je meenemen naar de les. Kinderen Ook kinderen kunnen hobo leren spelen! De precieze leeftijd hangt af van de grootte van de handen en of de melktanden gewisseld zijn, vooral de voortanden. Voor de meeste kinderen is hoboles mogelijk vanaf ongeveer 9 jaar. Bij twijfel kunt u samen met uw kind langskomen voor een proefles, waarin we kijken of er al met hobospelen begonnen kan worden! Om kinderen te stimuleren zich muzikaal te ontwikkelen, is wettelijk een BTW-tarief van 0 % vastgesteld voor leerlingen tot 21 jaar. Lessen zijn voor hen dus een stuk goedkoper dan voor volwassenen. Kijk op de tarievenpagina wat hobolessen voor uw kind kosten. Muziekschool Barendrecht en Rotterdam Deze muziekschool gaf les Barendrecht, Rotterdam en omstreken. Kunt u niet makkelijk de deur uit? Les bij u thuis was ook bespreekbaar. Les op hobo, althobo en oboe d'amore.

U kunt terecht voor: Hoboles voor kinderen in groep 5 van de basisschool. Hoboles voor kinderen in groep 6 van de basisschool. Hoboles voor kinderen in groep 7 van de basisschool. Hoboles voor tieners in groep 8.